Etkinlikler gerçekleştirildiği mekana, etkinliğin içeriğine göre ve katılımcının profili veya sayılarına göre sınıflandırılır. Bu sınıflandırmalar göz önüne alınarak etkinlik oluşturulma planları gerçekleştirilir. Özellikle açık ve kapalı alanda gerçekleştirilen rekreasyonel etkinlikler için doğayla bütünleşmek veya kapalı alanda yapılan bir spor için uygun ortamın gereksinimi, birincil önem taşır. Sanal gerçeklik ile oluşturulan etkinlikler bu sınıflandırmalara üçüncü bir boyut kazandırmaktadır. Zira sanal gerçeklik ve ekipmanları ile gerçekleştirilecek olan bir etkinlikte tema uyumu ve mekan gereksinimleri büyük ölçüde çözülmekte ve de şartların uygun olmadığı düşünüldüğü noktalarda dahi bu oluşum geçerli kılınabilmektedir.
Etkinliklerin Sınıflandırılmasında 3. Boyut Sanal Gerçeklik
Sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde ziyaretçilerinizin yaşı, cinsiyeti, sosyal statüsü, engeli farketmeksizin zorlu bir spor aktivitesi yada vahşi bir doğada gezi veyahut dünyanın bir ucundaki tarihi bir müzenin ziyareti hatta ve hatta uzaydaki bir gezegenin keşfi gerçekleştirilebilir. Üstelik ziyaretçilerin yetenekleri zayıf dahi olsa uygulamaların tamamlayıcı özellikleri sayesinde bütün kişiler yeteneklerin farkına varabilmekte. Buda Virtual Reality teknolojisinin, rekreasyon ve turizm gibi disiplinlerde açık ve kapalı alan sınırlamasına alternatif olarak 3. bir boyut kazandırdığı anlamına gelmektedir. Bu kazanım çok fazla sayıda avantajı beraberinde getirmekte ve etkinliklerde keşiflere açık bir konuma sahiptir. Artırılmış gerçeklik ile beraber kullanıldığında ise inanılması güç etkiye sahip organizasyonlar oluşturulabilmektedir.
Sanal Gerçeklik ile Etkinlik Kazanımları
Etkinlik çerçevesinde hangi konu üzerinden uygulandığına bakılmaksızın sanal gerçeklik teknolojisi istenilen tema yazılım desteği ile ziyaretçilere sunulabilir. Ziyaretçilerin profilleri gencinden yaşlısına, cinsiyet ayrımı olmaksızın, engelli kişiler dahi herkese uygulanabilmektedir. Yalnızca bilinç kazanımı henüz gerçekleşmemiş çocukların bazı üst yaş grubu temalar içeren yazılım veya videoların gösterimi içeren sanal gerçeklik ekipmanlarını kullanması sakıncalı olabilmektedir. Çok küçük yaştaki çocukların sanal gerçeklik içerisinde yazılımı idrak ederek kullanması da bazen rastlanılan bir durum. Çocuklarda içeriğe bağlı olarak küçük yaş gruplarına hitap eden bir sanal gerçeklik yazılımı kullanabilmesi yaş karşılığı ortalama olarak 8 olarak gözlemlenmiştir. Spesifik ve fonksiyonel bir sanal gerçeklik yazılımının yaş karşılığı is ortalama olarak 11-12 olarak gözlemlenmiştir. Hatta bu yaş grubundaki çocukların günümüzde z kuşağı olması ve teknolojiye ciddi bir yatkınlıkları olması sebebiyle yetişkinlere nazaran cihaz kullanımı ve de yazılım kavrayışı oldukça kısa sürmektedir. Öyle ki sanal gerçeklik kullanımları bir yetenek gibi algılanmasına sebep olmakta, uygulamaları bir müddet deneyimlediklerinde profesyonel anlamda kullanabilmektedirler.
Sanal Gerçeklik Kurumsal Hizmetler almak isterseniz, etkinliklerimiz ilgili olarak Referans Kataloğu
Sanal Gerçeklik Etkinlik Hizmetleri İçin İletişim Adreslerimiz:
Şehit Osman Avcı Mah. Melekli Cad. İnci Life Rezidans A-113 Eryaman – ANKARA
TEL: 0(312) 431 13 53
E-Mail: bilgi@atekmedya.com